Triploida ostron – ostron året runt!

Triploida ostron är resultatet av en korsning av ostron med olika kromosomuppsättning men alltså inte någon form av GMO, genmanipulation. Ostronens doktor Frankenstein heter Standish Allen och är den som uppfann det triploida ostronet. Triploida ostron är sterila och går alltså att skörda även på sommaren. Vanliga ostron är liksom människorna diploida, dvs har två uppsättningar kromosomer. Man kan odla fram tetraploida ostron med fyra kromosomuppsättningar. När man korsar dem med vanliga diploidaostron blir resultatet det triploidaostronet, som inte har möjlighet att fortplanta sig.  De är välmatade och välsmakande hela året, även sommartid. (I USA har triploida ostron i stort sett tagit över på restaurangerna. Även om diploida här är större till antalet används dessa mest till soppor och matlagning). Triploida ostron kännetecknas av ett horn eller en liten näbb i den spetsiga änden. Förpackningarna märks Triploid,  Nonlaiteuse eller Huitres de Quatre Saisons.