Det här receptet på ostronklassikern Rockefeller är enkelt och lättlagat. Ostronguiden har testat och kan intyga att det är riktigt gott. Det är hämtat från Dagens Industri.
- 12 ostron
- 4 skivor bacon
- 200 g färsk bladspenat
- 3 salladslökar
- 1/2 dl brödsmulor
- 1 msk hackad persilja
- 2 msk olivolja
- 1-2 tsk Pernod eller Ricard
- Tabascosås
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Stek baconskivorna knapriga på låg värme i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs spenaten i c:a en minut.
Finhacka salladslöken. Smula baconskivorna. Rör ihop baconsmulor, spenat, salladslök, brödsmulor, persilja, olivolja och Pernod. Tillsätt Tabasco efter smak. Salta och peppra.
Öppna ostronen. Lossa försiktigt köttet från skalen men låt det ligga kvar i sitt spad. Fördela spenatblandningen över ostronen. Täck en långpanna med grovt salt. Lägg ostronen på saltet så de ligger stadigt.
Ställ in ostronen i övre delen av ugnen i c:a 5 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Håll koll så att de inte bränns. Servera direkt. Njut!