Det här receptet är en riktig klassiker som har hängt med varje nyårsmiddag sedan många år.
Det här behöver du för fyra personer
- 2 färska, djupfrysta eller vacuumförpackade humrar
- 250 g färska champignoner
- 2 dl grädde
- Hummerfond efter behag
- 1 msk cognac
- 1 knivsudd cayennepeppar
Så här gör du
- Provsmaka vinet
- Dela humrarna i två halvor. Knäck klorna (det går bra med nötknäppare eller slå lätt med en köttyxa efter att du virat in klorna i en serviett).
- Ta ut hummerköttet och hacka i mindre bitar
- Skiva champignonerna tunt – förväll och bryn i stekpanna
- Häll på grädde, hummerfond och cognac och låt koka ihop
- Tillsätt hummerköttet
- Lägg upp i skalen, strö över lite riven ost
- Gratinera i ugnen helt kort till osten smälter
Nu är det bara att slå sig ner vid dukat bord, hälla upp ett glas gott bubbel och njuta av hummern. Och snart är det dags för nyårslöften, fyrverkeri och ännu mera skålande!