Om ostronguiden

Jag minns lustigt nog inte när jag smakade mitt första ostron. I alla händelser var denna  första kyss från havet tillräckligt för att jag skulle bli fast. Sedan dess tar jag alla tillfällen  att njuta av ostron. Och gärna andra skaldjur förstås. För ostron är väl ett skaldjur? Eller en mussla? Eller en snäcka? Eller….

Liknande funderingar gjorde att vi för egen del ville försöka spalta upp det här med ostron som för oss mest var ett virrvarr av namn och termer. Efter moget övervägande gjorde vi så en hemsida av anteckningar från vårt eget bibliotek, avdelningen mat och vin, från restaurangbesök och från resor. Vi fick också inspiration från en intressant föreläsning på Alliance Francaise och har förstås googlat en hel del. Förhoppningsvis kan någon, liksom undertecknad, inspireras att planera “Den stora ostronresan”

Välkommen till Ostronguiden – allt om ostron på nätet

1713506-sea-shells

(Jodå, ostron är ett skaldjur, tillsammans med andra blötdjur, kräftdjur och tagghudingar.)