Phad Nam Man Hoy (thailändskt recept med ostronsås)

Stekt kött med champinjoner, lök, paprika och minimajs i ostronsås. (Välj mellan kyckling, fläskkött, biff och tigerräkor)

Det här läckra receptet med ostronsås kommer från Kanyas Asienlivs  i Linköping. Garanterat den rätta thailändska smaken med en riktigt god ostronsås – Hos Kanya har Ostronguiden hittat allt som behövs för en delikat thailändsk måltid.

Kanya

 

Ingredienser

  • 300-400 g nöttkött
  • 200 g champinjoner
  • 100g salladslökar eller 1 purjolök
  • 1-2 röd paprika
  • 100-200 g minimajs
  • 1 gul lök
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl matolja
  • ½ tsk fisksås
  • 1 tsk sojasås
  • 2-3 msk ostronsås
  • 1 krm socker

Tillagning

  1. Skiva köttet i tunna breda strimlor.
  2. Skölj alla grönsaker och skär dom i bitar.
  3. Skär varje champinjon i halva.
  4. Ta fram en stekpanna och ställ den på spisplattan på värme. Hetta upp oljan lite.
  5. Fräs pressade vitlök och bryn köttet tillsammans till köttet blir genomkokt.
  6. Tillsätt fisksås, sojasås, ostronsås och socker.
  7. Tillsätt champinjoner, minimajs och wokar ihop dem
  8. Tillsätt lök, salladslök och paprika, woka ihop dem till grönsakerna är klara stäng av plattan.

Häll upp en kall Singha och njut!