Det här läckra receptet med ostronsås kommer från Kanyas Asienlivs i Linköping. Garanterat den rätta thailändska smaken med en riktigt god ostronsås – Hos Kanya har Ostronguiden hittat allt som behövs för en delikat thailändsk måltid.
Ingredienser
- 300-400 g nöttkött
- 200 g champinjoner
- 100g salladslökar eller 1 purjolök
- 1-2 röd paprika
- 100-200 g minimajs
- 1 gul lök
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- ½ dl matolja
- ½ tsk fisksås
- 1 tsk sojasås
- 2-3 msk ostronsås
- 1 krm socker
Tillagning
- Skiva köttet i tunna breda strimlor.
- Skölj alla grönsaker och skär dom i bitar.
- Skär varje champinjon i halva.
- Ta fram en stekpanna och ställ den på spisplattan på värme. Hetta upp oljan lite.
- Fräs pressade vitlök och bryn köttet tillsammans till köttet blir genomkokt.
- Tillsätt fisksås, sojasås, ostronsås och socker.
- Tillsätt champinjoner, minimajs och wokar ihop dem
- Tillsätt lök, salladslök och paprika, woka ihop dem till grönsakerna är klara stäng av plattan.
Häll upp en kall Singha och njut!