Goda ostron på östgötaslätten

Ostron på After Work? Perfekt start på en skön sensommarkväll! Ostronpatrullen besökte uteserveringen på restaurang BK Living Room i Linköping och vi fann till vår lycka AW med cava och ostron mitt i vimlet på Ågatan, stadens krogtätaste gata.

Här serverades tre sorters ostron, ja egentligen samma ostronsort, från franska Cap Horn på Atlantkusten söder om Bretagne, men de serverades på tre olika sätt; naturelle med citron, med rödlöksmignonette och sist men men inte minst med Bloody Mary. Härliga jodsmakande, fräscha, djupt skålade ostron serverade av glad och omtänksam personal.

IMG_1614

Ostronguiden kanske skulle föredra att lossa ostronen från skalet själv för att kunna kolla att de små krypen verkligen lever vid inmundigandet men bortsett från den lilla randanmärkningen får BK Living Room betyget MVG för sina ostron och og ser fram emot att få njuta av havets ädelstenar här även i framtiden.