SM i champagnesabrering

Inline images 2

Missa inte detta spektakulära evenemang som hålls samtidigt som SM i ostronöppning lördag 23 augusti 2014!

SM I SABRERING
Att öppna en flaska champagne genom att slå av toppen med en sabel daterar sig så långt tillbaka i tiden som till kavalleriet under Napoleons dagar i Frankrike. De tävlande skall på kortast möjliga tid och med elegans öppna två flaskor champagne och servera dessa i 16 glas. Avdrag görs för spill och ojämt resultat.
Confrérie du Sabre d’Or Suède är den svenska avdelningen av ett franskt sällskap som bildades 1986 med syfte att föra konsten att sabrera och njuta champagne vidare. Sällskapet har funnits i Sverige sedan 2007 och finns i 4 regioner i landet med förgreningar i 25 länder och globalt mer än 25.000 medlemmar. SM i sabrering arrangeras nu för första gången.

Tävlingsansvarig & konferencier  
Ambassadeur Mats Danielsson
Arrangör
Confrérie du Sabre d’Or Suède                         

Mer information