SM i ostronöppning

SM i ostronöppning arrangeras för 37:e gången i rad och i år sker tävlingen i samarbete med Svenska Mästerskapen i Champagnesabrering. Det innebär att ett fullkomligt sammelsurium av knivar, sablar, ostron och champagne kommer utspela sig den 23 augusti på scenen!

sm3

Ostronöppning på mästarnivå är en riktig publiksport där skalflisor yr och koncentrationen total, innan havets diamanter ligger öppna inför juryns kritiska ögon. Det ska gå snabbt när 30 ostron per tävlande ska läggas upp snyggt på tävlingsbrickan, helst utan minsta skalflisa eller blodstänk – vilket innebär poängavdrag. Högt tempo, sylvassa knivar och tejpade händer. Den deltagare som lyckas bäst med detta, på kortast sammanräknade tid, vinner mästartiteln.

Var: Estrad, plan 2 på Hotell Gothia Towers, Göteborg
När: 23 augusti, klockan 15.00
ENTRÉ: FRI

KROGSTAFETT & HAPPENINGS
Utöver SM tävlingarna blir det Krogstafett där krogar tävlar mot varandra.
Dagen kommer också att erbjuda flera happenings, t ex arrangeras en ostronskola, dryckesprovningar, ostronbar och självklart ett ”After SM Party” på kvällen!
Ostronskola under ledning av Ostronakademien lotsar såväl förstagångsätare in i ostronätarnas värld, som redan ostronfrälsta till finslipning av tekniken.

Läs vidare här