Vårhelg i Bohuslän

Ett par härliga aprildagar inkvarterades Ostronguiden i Everts Sjöbod i skaldjursmetropolen Grebbestad. Här arrangerar bröderna Per och Lars Karlsson ostronprovningar, båtturer och hummersafari. Till havets läckerheter serveras bland annat Ostronakademiens champagne och lokalt bryggda öl passande till ostron och skaldjur.

Efter ostronskörd från bryggan fick vi lektion i ostronöppning – inte så enkelt som det ser  ut när Lars Karlsson öppnar havets diamanter. Ostronen är som bäst vintertid när fyllda glykogendepåer ger en utsökt nötig, nästan lite gräddig smak. Och frågan är om ostron någon gång tidigare har smakat så gott!

Vi fick premiärbo i nybyggt, smakfullt inrett hotellrum i direkt anslutning till Everts Sjöbod. Efter middag på familjära restaurang Telegrafen somnade Ostronguidens utsända sött, vaggade av havets kluckande.

IMG_3191  IMG_3195

IMG_3206  IMG_3186