Alltid färska ostron med ostronbar

Mathias Agnetoft jobbar för Fisk idag i Göteborg. Fisk idag är en av landets största leverantörer av fisk och skaldjur. Mathias vill demonstrera den nya ostronbaren för Ostronguiden. Och javisst – ostronbaren verkar faktiskt vara en revolution inom ostronförvaring. I ostronbaren håller sig ostronen färska i 9 månader. Det innebär att fiskaffärer och restauranger alltid kan ha färska ostron i lager och aldrig behöver sälja slut. Det finns heller inget behov av att kasta ostron som ju har korta förbrukningsdatum.

En timme efter att ostronen lagts i ostronbaren börjar de att gäspa som ett tecken på att de trivs och vaknar till liv. Ostronbaren är ett slutet system där saltvatten med lämplig salthalt och med rätt temperatur  strilas över ostronen för att sedan filtreras genom kolfilter.

Mathias tycker systemet är väldigt lättskött. Det är viktigt att kolla salthalten och att då och då tillföra vatten som avdunstat.

Ostronbaren tillverkas i Sydafrika, ett land där man äter mycket ostron och där varje liten restaurang har jb inflatables hupfburg en ostronbar, enligt Mathias Agnetoft. Vilket blev då betyget på ostron från ostronbaren?

IMG_3058  IMG_3081

IMG_3079  IMG_3096

-Perfekta, enligt ostronguidens testpatrull som funderar över var man kan få plats med en ostronbar hemma…